Перелік тематик статей

Блог

Вид:
  • На стрінці:
  • 25
Калькулятор для намотки спіралей.
10 ллипня 2021 р. Калькулятор для намотки спіралей. Питомий опір фехралевих сплавів: Х23Ю5Т = 1,39 Ом×мм²/м Х27Ю5Т = 1,44 Ом×мм²/м Значення поверхневого навантаження не повинно перевищувати 1,4-1,6 Вт/см² . function calculator(form) { P = eval(form.P.value); D = eval(form.D.value); U= eval(form.U.value); ro = eval(form.ro.value); Dn = eval(form.Dn.value); Lpaza = eval(form.Lpaza.value); Npaza = eval(form.Npaza.value); L= ((3.14*D*D*U*U)..
10.07.2021    Переглядів: 904
Відрізний станок
9 січня 2017 р. Процес виготовлення дамаської сталі містить в собі достатньо велику кількість відрізних робіт, адже з довгих пластин потрібно зібрати пакет, розрізавши їх на менші кусочки, а потім в процесі зварювання потрібно постійно протягувати пакет в пластину розрізати її на кусочки, кусочки збирати в новий пакет і знову зварювати, доки не буде досягнуто потрібну кількість слоїв. Метал різати можна по різному, красичний спосіб - розрубування на гарячу це гарний с..
07.09.2016    Переглядів: 3117
Зачисний циклонний пост.
22 жовтня 2015 р. Варити дамаск це цікаве, веселе та захоплююче заняття, але не дивлячись на це воно також може бути важким, брудним, та шумним і я прагну зробити так, щоб позбутися від цих трьох останніх ознак. Як показала практика пластини перед зборкою пакета потрібно гарно зачищати від окалини, також їх бажано робити трошки округленими, це дасть змогу гарно видавлюватися бурі при зварюванні і унеможливить заковування флюса між пластинами. Найоптимальнішим інструментом для підгот..
22.10.2015    Переглядів: 2260
Посилена наварка ріжучої кромки.
9 липня 2015 р. Моє завдання в цій розповіді просте: зробити дамаський клинок в якого обух буде з м'якшого і бульш контрасного дамаска, а ріжуча кромка буде з твердішого і менш контрасного дамаска, при цьому на РК повинно вийти десь 500 слоїв, а на обух скільки вийде. Можна просто взяти і наварити вже підготовлений пакет з потрібною кількістю слоїв на тіло клинка, тай по всьому, це напоганий варіант, але він вимагає дуже ретельного зварювання і він має одне слабке місце - це зварни..
09.07.2015    Переглядів: 4187
Плоскошліфувальний станок
3 жовтня 2015 р. Ця стаття писалася достатньо довго, воно б то все було б і нічого якби я все робив іменно так як буде описано в цій статті. Та робилося воно вcе зовсім не так і те, що ви тут прочитаєте це невеличка частина роботи яка змогла вистояти перед випробуванням часом та здоровим глуздом. Адже первоначально плоскошліф задумувався зовсім не таким і все здавалося бездоганним доки не впиралося в одну маленьку дрібничку яка перекреслювала всю конструкцію. Це все було схоже на те як розг..
09.01.2015    Переглядів: 6404
Маленький дамаський клинок
Серіал про маленький дамаський клинок, але насправді клинки вийшли не зовсім маленькі, але дамаські. ..
03.12.2014    Переглядів: 1413
Розковка клапана
11 лютого 2010 р. Уражений ножиковою шизою я перебував в пошуку гарної сталі для ножика, цей пошук підвів мене до клапанів... Мета: Систематизувать назбирану інформацію про ріжучі властивості клапанної сталі. Інформацію перевірити на практиці. Більшість великих і маленьких знатоків кажуть що самий кращий ножик получається із клапанів. Так які клапана треба розковувать і чим вони такі гарні? На виготовлення клапанів використовують теплостійкі і корозійностійкі марки сталей, вважаєт..
20.09.2014    Переглядів: 4646
Бронзові фігурки
4 жовтня 2009 р. Лиття з бронзи. Переді мною стоїть нелегка задача - на скору руку состряпать оповідку про те як я відлив із лому латуні та бронзи примітивну деталь, і описать цей процес треба так красиво, щоб у читача від захоплення перехопило дух. По скільки це не легка справа то для усілєнія ефекта я прикрашу статтю кольоровими фотознімками і можливо десь трошки підбрехаю (так роблять педагоги від Бога для того, щоб діти їх слухали із більшим інтузіазмом). Значить задумка проста:..
20.09.2014    Переглядів: 2305
Дамаський круть-верть
8 травня 2013 р. Дамаський круть-верть. Кувальна побрехенька це така розповідь в якій ніхто нікому нічого не винний, це та розповідь з якої кожен бере собі те, що йому подобається, а іменно ця розповідь піде про дамаський кручено-верчений клинок. Так, що всідайтеся позручніше, запасайтеся хто чим: хто попкормом, хто пивом, хто салом з часником, хто блокнотом і ручкою, адже попереду вас чекає захоплююча розповідь ілюстрована яскравими кольоровими фотографіями. Виготовлення дамаського..
10.09.2014    Переглядів: 2692
Дамаський клинок
2 квітня 2011 р. Дамаський клинок. Попереду вас чекає захоплююча, кольорова, повчальна розповідь про об'єднання сталі, вугілля, вогню, грубої фізичної сили та кусочока інтелекта в оде ціле. Матеріалом для композитної сталі я вибрав обойму від якогось ролікового підшипника і пруток справжньої, маркованої сталі У8А. Я знаю, що підшипник не дуже гарно вариться, але вибрав цю сталь свідомо по причині її доступності та розповсюдженості. Якщо підшипників негодних можна понашукувать то..
10.09.2014    Переглядів: 2438
Клеймо
3 квітня 2010 р. Клеймо. Задумав я якось одного разу зробить клеймо та не звичайне, а таке яке б символізувало всі самі-самі, най-най, що не нає позитивні якості конструкторського бюро Плуг. Я попробував нанести на поверхню заготовки лак і вицарапать голкою потрібний малюнок, ну в мене получалося щось схоже на наскальний малюнок первісної людини. Такий малюнок мене не задовільнив. І тоді я згадав про прасково-лазерну технологію. Це надсучасна технологія, яка застосовується для малюв..
10.09.2014    Переглядів: 2280
Ножик класичний
19 липня 2010 р. Стаття про те як зробить звичайний ножик з сквозним монтажем. Опис супроводжується кольоровими малюнками. Статтю можна читати замість художньої книжки, також її можна читати дітям замість казки. Стаття позитивно впливає на психіку та на загальний стан організма читаючого. Отака крута стаття вас жде попереду. Після розковки тепловозного клапана в мене лишилися відрізані штоки, частина штока пустотіла, але не докінця. З цього куска метала я і вирішив зробить ножик. ..
10.09.2014    Переглядів: 3090
Деревне вугілля
30 червня 2010 р. Деревне вугілля. Коли я доробив своє горно то паливне питання стало для мене дуже гостро. Як виявилося для роботи горна потрібне паливо. Є багато видів палив, зокрема ходять слухи що є у нас уранові руди, та при проектуванні горна я не передбачив можливість його завантаження, багатий Лохвицький край і на природній газ, тільки наші учені мужі передали його видобування різним фашиським організаціям, а ті в свою чергу топчучи своїм брудним чоботом мою неньку Батьківщину ..
10.09.2014    Переглядів: 1710
Cистема очистки повітря "Циклон"
 16 квітня 2013 р. Система очистки повітря "Циклон". З раннього свого дитинства я невзлюбив як мінімум три речі: шум, пил і дурні балачки. З ними я так і не зміг здружитися, тому в даній статті піде мова про боротьбу з моїм заклятим ворогом - пилом. Як виявилося я не одинокий в цьому світі хто недолюблює пил, і хоробрими воїнами вже розроблено багато методів і способів боротьби з ним. Про впровадження одного із них я і спробую розповісти в даній статті, більше того я спроб..
10.09.2014    Переглядів: 6836
Уніфікований регулятор температури
3 травня 2012 р. Уніфікований регулятор температури. Мені неодноразово приходилося розковирювати свої вироби, ті, над котрими зовсім недавно я ламав голову і старався зробити їх акуратними та надійними. Ламав я їх тому, що концепція мінялася, з'являлися нові ідеї і вони потребували модернізації. Далі по тексту мова піде іменно про таку модернізацію, але суть ідеї навіть не в модернізації, а у створенні мобільних, гнучких уніфікованих систем. На цьому пафос закінчується і починає..
10.09.2014    Переглядів: 5744
Електрична піч
7 лютого 2011 р. Піч електрична. Не проста штука термічна обробка. Але виявляється цю процедуру можна упростить, якщо у вас є спеціальна піч з контролем температури. Далі по тексту буде показано як, не володіючи секретними, таємними знаннями, будучи простим смертним, можна зліпить таку піч. Матеріал печі: ШПГТ-450 490х490х100 ( 2 шт.) замовлений у місті Слов'янськ. Цей матеріал відносно легкий, м'який, легко ріжеться ножовкою по дереву, правда можуть в середині попадатись ка..
10.09.2014    Переглядів: 16496
Газове горно
7 серпня 2012 р. Горно газове. Прийшла і в наше "село" науково-технічна революція. І ця революція принесла нові технології і можливості. З філософсько-політично-економічних поглядів я довго не хотів звязуватися з газовим горном, але непросте становище з деревним вугіллям і пилюка, що від нього летить змусили мене всетаки взятися за створення газового горна. Тому далі по тексту річ піде про горно яке працює на газу під назвою пропан. Це не є якась точна інструкція по вигото..
10.09.2014    Переглядів: 5540
Глиняне горно
2 липня 2010 р. Глиняне горно. ...Все прагне до простоти. Тільки часто до простого доходиш лише йдучи від складного. Вирішив я поексперементувати з горном з боковим дуттям. Суть цього горна в тому, щоб відтворить відновлюючу атмосферу полум'я. Коли повітря проходить через шар вугілля то частина кисню витрачається на підтримання горіння, а частина йде далі і окислює заготовку, смисл в тому, щоб заготовку розмістити так, щоб до неї доходили гази в яких кисень вже вигорів, але їх т..
10.09.2014    Переглядів: 2399
Кузнечне горно
11 травня 2009 р. кузнечне горно. Проснувся я якось одного чудового ранку з таким дивним відчуттям ніби то я великий коваль, коваль щастя. Взагалі то я часто відчуваю себе то штукатуром то хіппі то токарем то поетом, а сьогодні я відчував себе ковалем, для повної гармонії мені не вистачало тільки кузні, інструменту і навиків кування заліза молотком. Все це я повинен буду отримати власними силами. В даній статті я спробую висвітлити хід своєї роботи по створенню кузнечного горна. Сут..
18.08.2014    Переглядів: 2896
Гідравлічний прес для ковки
10 липня 2011 р. Саморобний гідравлічний прес для ковки. Якби я був Кирилом Кожум'якою, або на крайняк якимось Кузьмадем'яном то я не забивав би собі голову муттю. Але так сталося, що природа не наділила мене їхньою силою і не дано мені видавить юшку з каменюки. Але мені дано інше... і те інше я трансформую в силу, хай за мене давлять інші, та не люди - механізми... Я не знаю чи здогадалися ви чи ні, та річ далі піде про гідравлічний прес для гарячої ковки метала. Невеличкий..
18.08.2014    Переглядів: 22161
Тут знаходиться внутрішня система зворотнього зв'язку. Вона слабша від сторонної, бо тут немає повноцінного діалогу, не можна відповісти на залишений коментар. Але всё коментарі модеруються в адмінці, тобто якщо буде бажання відповісти людині, то ти можешь відповісти їй приватно. ..
18.08.2014    Переглядів: 480